Хамали услуги хамалски пренос, опаковане на жилищно и офис обзавеждане
Хамали БГ.НЕТ - Начало
Хамали БГ.НЕТ - За нас
Преместване на домове
Преместване за Фирми
Етапи на преместването
Подготовка за преместване
Специфични премествания
Транспорт
Опаковане
Кашони и опаковки
Съвети за пакетиране
      В сайта ще намерите:
 • Преместване на домове
 • Преместване на офиси
 • За процеса на преместване
 • Етапите на преместването
 • Подготовка за хамалите
 • Специфични премествания от хамали
 • Опаковане на багажа и вещите
 • Как да опаковате и пакетирате оптимално
 • Професионални хамали и хамалски услуги
 • Качествени кашони и опаковки
 • Оглед от хамали
 • Междуградско преместване
 • Градско преместване
 • Хамали БГ Нет - Гаранция и сигурност

Опаковане от Хамали БГ Нет

Мебелите, които трябва да бъдат пренесени от едно място на друго място, трябва да са защитени от повреда по време на тяхното превозване и пренасяне. Това очакват клиентите от наетата фирма за хамалски услуги. Онези мебели и вещи, които са били опаковани не само усърдно, но и с качествени опаковъчни материали, се определят от нашите специалисти като защитени.

Всяка мебел, макар и грижливо опакована, но с неподходящ материал, е потенциално застрашена от повреда. Същото може да се каже и когато е използван качественият опаковъчен материал, но не е извършено добро опаковане. Качественият опаковъчен материал няма да запази вашите мебели, ако е използван непрофесионално.

Затова, ако прецените, че поради липса на време или друга причина, не можете да се справите с опакованено на мебелите си, можете да се свържете се с наетите от Вас хамали няколко дни преди деня на преместването, за да се уговорите и посъветвате и да закупите, ако е необходимо, кашони и материали, нужни за опаковането.

За Ваше удобство и улеснение, „Хамали България” Ви предлага възможност да купите различни видове кашони и опаковъчни материали.

1. Организирате на опаковането.

За да успеете да се справите с опаковането на Вашите мебели, не оставяйте всичко за последните минути. Нужни са Ви поне две седмици, за да планирате опаковането. Не подценявайте този етап от Вашето пренасяне, нито мислете, че времето е много.

Ако решите за оставите нещата в ръцете на нашите хамали, можете да разчитате, че те ще се справят за максимално кратък срок в рамките на един работен ден, в зависимост от количеството и спецификата на вещите и предметите.

2. Опаковане.

Най-лесно както за опаковане, така и за разопаковане на вещите е методът, известен „стая по стая”. Той се осъществява като всяка кутия се номерира или надписва (с името или номера на стаята) отгоре и от поне от две страни. След това се прави списък със съдържанието, който можете да залепите на подходящо място върху кашона.

При опаковането на по-специфични вещи, които имат чупливи елементи като нощни лампи или абажури Ви препоръчваме да махнете крушките и чупливия елемент, ако разглобяването му е възможно.

Предмети и вещи от първа необходимост: тоалетна хартия, паста за зъби и четки за зъби, лекарства, закуски, кафе и кафеварка, фенерче, отверка, клещи, отварачка за консерви, чаши, прибори – опаковайте заедно и го предвидете да бъде натоварен последни и разтоварени първи.

Освен това, своите индивидуални вещи и документи - банкови чекове, застрахователни полици, паспорти и лични карти, бижута, колекции от марки и монети и други най-добре е да съхранявате у себе си. Ако притежавате оръжие (ловно или трофейно), препоръчваме Ви лично да се погрижите или наблюдавате транспортирането му.

3. Не опаковайте.

Отстранете стъклени рафтове от шкафовете, ключове и дръжки на вратичките на бюфети и т.н. Уведомете хамалите, ако имате предмети, изискващи разглобяване (полилей, големи стъклени покрития на маси и т.н), за да ги опаковат след разглобяването им.

Поради изискванията за безопасна работа и поради опасност за здравето на околните от хамалската услуга се изключва опаковане, преместване или съхраняване на лесно запалими материали като боя, лакове, разредители, бензин, керосин, масло, свещи, кибрити, бутилки с газ, аерозоли, амуниции и експлозиви.

КашониВсички вещи е добре да бъдат опаковани. Можете да направите това сами, може и ние да Ви помогнем с тази задача. Можете винаги да вземете стари кашони от най-близкия магазин, но кашоните трябва да са чисти, здрави и да могат да се затварят. Ние можем да Ви осигурим нови кашони. Ние имаме и двойно подсилени кашони за по-добра здравост, в разнообразни размери, правейки пакетирането лесно.

Трябва да знаете от колко кашони и кутиище се нуждаете, за да можете да си ги набавите навреме.. използвайте таблицата подолу, за да изчислите своите нужди. (Имайте предвид, че колкото по-дълго сте живели на едно място, толкова повече багаж сте акумулирали).

Как да изчислим от колко кашона имаме нуждаПовечето хора не осъзнават кокло багаж са акумулирали, докато камиона не се напълни.

Вид жилище	Среден брой кашони	  
Боксониера	10 - 20	  
1 Стаен апартамент	20 - 35	  
2 Стаен апартамент	25 - 40	  
		  
3 Стаен апартамент	30 - 55	  
4 Стаен апартамент	40 - 65	  
Повече от 4 стаи	70


Забележка: Броят/размерът на личните Ви вещи ще определи крайният брой кашони, необходими за едно преместване.

Други опаковъчни Материали


Тиксо: Всеки кашон трябва да бъде залепен, отгоре до долу. Ще имате нужда от една ролка за от 15 до 20 кутии. Можете да закупите тиксото от местната книжарница или от нас. Овиваща хартия: Обикновени вестници ще свършат работа, но внимавайте буквите д ане се отпечатат на мебелите Ви. За вещи, които не искате да изцапате, ползвайте хартия, без принт, предоставена от нашия екип. Одяла: Мебелите трябва да бъдат увити в одела за по-добра защита. Оставете тази работа на хамалите. Оригинални опаковки: Когато има възможност, използвайте оригиналните опаковки за Вашата електроника (телевизор, стерео, компютър)

Ако имате въпроси как да пакетирате, моля позвънете на 961 70 77. Ние сме тук, за да помагаме.
Хамали БГ.Нет   ®   www.hamalibg.net     Всички права запазени   ©     reg;